2010 m. birželio 30 d., trečiadienis

Lėlių muziejus "Lėlių namai"



Važiavau kažkada į sodybą Rokiškio rajone ir užsukau į "Lėlių namus", taip vadinasi
privatus Dalios Ziemelienės muziejus, kuris yra Bajorų kaime. Muziejuje daugiau kaip 300 lėlilių teų, 50 iš jų yra lėlės-klounai. Labai daug ir labai idomių lėlių pagamintų lėlių spektakliams.  Ten vyksta lėlių teatro „ČIZ" spektakliai. "Lėlių namų“, kurių siela  yra  trys moterys -   kultūros namų administratorė, “Lėlių  namų“ vadovė Dalia Ziemelienė, kultūros namų meno vadovė, lėlių teatro režisierė Nijolė Čirūnienė ir bibliotekininkė, metodininkė - lėlininkė  Nadežda Ivanova.Lėles spektakliams kuria pačios moterys.  Labai susižavėjau jų kurtomis lėlėmis ir mielai apžiūrėjau lėles, esančias muziejuje. Man leido truputį pafotografuoti, tai kviečiu ir Jus pažiūrėti. Atsiprašau, bet fotografas esu prastas.
O šiaip jeigu kada važiuosite pro šalį  ar specialiai aplankykite
Bajorų k. lėlių muziejus
Bajorų k., Rokiškio r.


4 komentarai:

  1. Labai įdomus reportažas. Kaip čia aptikai tokį įdomumą? Lėlės, matosi, nuoširdžios, jaukios, matyt, kaip ir šeimininkės bei kūrėjos.

    AtsakytiPanaikinti
  2. С удовольствием посмотрела куколок!!! Все очень понравилось, особенно куколка-бабушка в очках и с голубыми глазами!!! Спасибо!)))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pilka, labai paprastai - važiavau į kaimą, o šalikėlėje stovi nuoroda "Lėlių namai"... Važinėdavom i tą sodybą labai dažnai, bet anksčiau kažkaip nepastebėjau, o gal nebuvo nuorodos, gal...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mila, в том музее так много кукл, что глаза пазбегается. Было что посмотреть.

    AtsakytiPanaikinti